top of page

Dag van het Geluk
 

Promotiezaal KU Leuven - Naamsestraat 22

Mistral-Melike.jpeg

 

Levenskunst in turbulente tijden

 Anders kijken

Anders denken

Anders creëren

 

Nieuwe levenskunst in deze tijd, in deze context

De 15e Dag van het Geluk - 8 april 2023 - ligt inmiddels achter ons. Met dankbaarheid kunnen we zeggen dat het een bijzonder geslaagde editie was. Dank aan iedereen die heeft meegewerkt en het talrijke pubiliek dat aanwezig was. Bekijk hier het programma van de laatste editie..
ROB tv was ook aanwezig en maakte deze impressie.
Bekijk hier een sfeervolle visuele samenvatting van de dag.

We kijken al uit naar de volgende Dag van het Geluk  die is gepland op zaterdag 13 april 2024!

Wil je graag een blik werpen op de sprekers en muzikanten van de vorige edities?  Klik dan op deze link.

Achtergrond van de Dag van het Geluk

Onze wereld is in verandering en we worden ons meer dan ooit bewust van de grenzen van eindeloze keuzevrijheid. De tijd van overvloed lijkt inderdaad voorbij. De moderne samenleving staat voor vele uitdagingen en dit vraagt om meer bewustzijn, creativiteit en solidariteit.

Het leven is immers een proces dat voortdurend verandert. Op elk ogenblik is er een veelheid aan mogelijkheden. Niet omdat alles mogelijk is, maar gelukkige mensen maken van alles het beste, terwijl ze niet steeds het beste van alles hebben.

De Dag van het Geluk 2023 wil net in deze turbulente tijden inspiratie bieden om de levenskunstenaar in ons te voeden. De mens, elke mens, beschikt over een potentieel dat veel meer creativiteit in zich draagt dan hij of zij vermoedt. Zoals Michelangelo het schreef: ‘De grootste kunstenaar kan niets verzinnen dat niet vooraf al in de steen bestaat, maar als zijn hand niet met zijn geest meegaat, zal hij het nooit van het ruwe marmer winnen.’

Deze Dag van het Geluk wil inspireren en vitale energie vrijmaken om enthousiast en met passie het leven te aanvaarden zoals het is en tegelijkertijd te transformeren, zowel individueel als samenleving. We kunnen deze crisis best zien als een kans om ons vrijheidsbegrip te herzien en met de nieuwe beperkingen creatief om te gaan.

Wees een creator van je lichaam, geest en attitude.

Elk jaar wordt de winst van deze dag integraal aan het Fonds Jeanne Devos voor Kinderrechten geschonken.

bottom of page