top of page
Knipsel2.JPG

Samenvatting

101 Vragen en antwoorden over Geluk en Levenskunst

Dit boek, dat in het project van levenskunst past, is gebaseerd op vragen die tijdens lezingen, seminaries, therapiesessies en in contacten met lezers vaak werden gesteld. De beste vragen waren die waarop Gerbert Bakx niet meteen een antwoord wist te geven en die daardoor juist lang in zijn bewustzijn aanwezig bleven en zijn hersenen aan het werk zetten. In dit boek geeft hij zijn beste antwoorden op levensvragen die iedereen zich wel eens stelt.

In de inleiding wordt een algemeen wetenschappelijk en filosofisch kader geschetst. Daarna volgt een deel in vraag-en-antwoord vorm. De vragen zijn ingedeeld in vijf existentiële dimensies: patronen van ons denken, emoties, gedrag, relaties en samenleven. Ze werden gekozen omdat het vragen zijn die voor vele mensen nuttig en inspirerend kunnen zijn.

Dit is niet bedoeld als zelfhulpboek. De auteur heeft daarentegen gepoogd inspiratie te bieden om niet bevredigende persoonlijke overtuigingen te onderzoeken, te benaderen vanuit levenskunst om dan een eigen antwoord te formuleren. Uiteindelijk zal de lezer altijd voor zichzelf dienen te onderzoeken of de hier voorgestelde antwoorden tot meer kwaliteit in zijn of haar leven kunnen leiden.

Te bestellen bij de Academie voor Levenskunst

 

Uitgeverij Witsand:

ISBN 978 94 9038 269 8

Prijs: € 25, verzending in België inbegrepen.

Het boek wordt opgestuurd na betaling op rekeningnummer BE91 4310 1955 6176

Stuur een mailtje naar academievoorlevenskunst@gmail.com met vermelding van naam, adres en titel boek

bottom of page